România mea cea frumoasă

222
222

Trandafire, trandafirule,

Îmbie-ne calea cu parfumul tău,

Împrăștie petale de trandafiri albi

în onoarea și în amintirea Majestății Sale …

petals_by_ola55-d7oxfbg

Nu am știut cât de frumos poate fi, și la noi, până ieri

- 16 decembrie 2017.

Ieri, am văzut o Românie cum nu am mai văzut de când bunul Dumnezeu a decis să vin în țara mea, eu, copil născut in altă parte. Ieri, România a fost de poveste, cum probabil doar în filme aș fi putut vedea. De fapt, nici măcar în filme. Am văzut oameni uniți si iubitori. Iubire, foarte multă iubire. Demnitate. Eleganță. Am fost martora unui eveniment pe care numai bunica mea - mamaie, care a trăit in perioada ambelor războaie mondiale, ar fi putut să mi-l povestească. Si totuși, a fost real. Și frumos. Foarte frumos organizat și croit matematic.

Ochii mei nu văzuseră cât de mult este iubit

M.S. Regele României Mihai I de către români, până ieri.

Ceea ce spune multe. Foarte multe.

Despre Majestatea Sa "omul" Mihai I.

111

Nu țin minte datele defel și abia acum, am început să citesc mai multe pe subiect. Noroc cu ea! Mamaie îmi povestea fapte reale, trăite de ea, din timpul celui de-al doilea război mondial, sau de la Revoluția din 1989. Providența nu mă trimisese încă, definitiv, în România. Așadar, nu am putut fi martoră la acele evenimente.

Evenimentul de ieri și-a pus o amprentă puternică asupra mea. Nu îmi mai fusese dat să văd o ceremonie de o astfel de amploare, nici în Europa, cu atât mai puțin în România. Am simțit reverberațiile unei Personalități pline de iubire, care a lăsat în urma sa iubire. Pentru prima dată, am simțit că poporul român iubește, în unanimitate.

Uite așa a renăscut în mine speranța. Nu a mai fost necesar să mă întorc în grădina mea de trandafiri. Am înțeles că trandafirul iubirii și al speranței, poate fi sădit  chiar aici, în inima fiecăruia dintre noi, acum.

"Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea."

Majestatea Sa Regele Mihai I al României

De asemenea, mi s-a confirmat crezul în Al Iman - credința nestrămutată, pentru a putea crea un viitor mai frumos și cel mai important, mai luminos.

Și mă întreb: ce poate fi mai isteț decât să ne bucurăm din plin de acum, "să rezistăm prezentului" - cu o credință deplină, și  "să pregătim viitorul" la care visăm, pas cu pas, petală cu petală de speranță?

Și uite așa, sădesc grădina mea de trandafiri și aici, în România mea cea frumoasă.

MS Regele Mihai I al Romaniei

„Se cuvine să rezistăm prezentului şi să pregătim viitorul!”

Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Leave your comment